van rá igény

2019.02.22. 09:12

Közmunkában termelnek Kisdombegyházon

A kisdombegyházi önkormányzat idén is pályázik a közmunkaprogramra. Magyar Zsolt polgármester elmondta, a mezőgazdasági programelemben nyolc fóliájukban – az egyik fűtött – megkezdik hamarosan a palántanevelést.

Cs. I.

Termelnek majd csemegekukoricát, burgonyát. A belterületi telkeket rendben tartják, ott a jószág számára árpát, kukoricát termesztenek.

– Vannak tojó tyúkjaink, a sertéstelepünkön szépen szaporodik az állomány. Tartunk birkákat is, van már négy bárányunk is – vezetett be az ólba a polgármester, ahol éppen etetés zajlott. – Az a célunk, hogy a lakossági igényeket kielégítsük. Otthon már kevesen tartanak haszonállatot. Kedvező áron értékesítjük a tojást és a disznóhúst is; ha jó a felvásárlási ár, akkor a szaporulatot eladjuk – sorolta Magyar Zsolt.

Hurguly Csaba telepvezető a déli etetést végzi. A szerző felvétele

A helyi sajátosságokra épülő programelem keretében varrodájuk működik, öt asszony dolgozik ott. A közterületen a rendért 6-7 közmunkás felel; hatfős csoportjuk pedig a szociális jellegű közfoglalkoztatásból veszi ki a részét, ők a belterületi járdák, utak karbantartásáért felelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában