kecsketenyésztés

2019.02.01. 14:42

Javultak a tartási körülmények Magyardombegyházon

A parlagi kecskével kezdődött minden a Békés megyei kis faluban. 2012-ben vettek 20 állatot és azon gondolkodtak a Dinyés Ildikó polgármester vezette településen, hogy miként is folytassák a jószággal való foglalatosságot.

Cs. I.

Fotó: A szerző felvétele

Kitanulták a kecsketartás fortélyait, sajtkészítésbe kezdtek, azt is megtanulták, majd megépítették a 100 milliós, modern sajtüzemüket. Az állatállomány szépen gyarapodik, a tartási körülmények javítására most jutott fedezet.

– A beruházás pénzmaradványának a felhasználására (építhessünk kecskeólat és fejőházat) kaptunk engedélyt. Olyan ólat építettünk, ahol elfér kulturált és higiénikus körülmények között akár 250 kecske is – tájékoztatott Dinyés Ildikó. A polgármester elmondta, a kecskék már elfoglalták kényelmes, új szállásukat. Hamarosan beköszönt a bébibumm, szinte minden kecskéjük vemhes, már az első gidák megszülettek. Turisztikai célja is van a beruházásuknak: állatsimogatóval, gida óvoda kialakításával látogatókat is fogadnak majd a magyardombegyháziak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában