támogatás

2019.02.11. 14:40

Hatvanmillióhoz közelít a gyűjtés Noémi számára

Hétfő reggelig 58,4 millió forint támogatás gyűlt össze a kétegyházi Dicsa Noémi számára létrehozott bankszámlán. A gerincvelői izomsorvadással küzdő kislány egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megkezdhessék a kezelését, ám a végső cél sajnos távolabb van, mint azt eddig gondolták.

Sz. Gy.

Fotó: Beküldött felvétel

Néhány napja egy tévériportban hangzott el először, hogy a hatéves gyermek gyógykezelése az első évben több mint százmillió forintba kerül. Ahogyan Noémi támogatói, úgy a családtagok is megdöbbenéssel fogadták az összeg hírét, hiszen a kezdetektől a 68 millió forintos gyógyszerárral számoltak, és ezt is tűzték ki a gyűjtés céljául.

A család korábban az országos SMA egyesülettől értesült erről az összegről, mely – mint most kiderült – nem az első éves kezelés, hanem csupán a kezdő dózis (3 alkalommal 1-1 injekció kéthetes különbségekkel) ára. Ezt követően egy hónap elteltével, majd négyhavonta úgynevezett fenntartó dózisokat kell adni a gyermeknek, egy injekció ára pedig 22,5-23 millió forint körül mozog.

– Választásunk nincs, és a célunk sem változott: Noéminek segíteni! Őszinte hálánk az eddigi segítségetekért. Lenyűgöző az összefogás, és tiszteletre méltó az eredmény, amit elértetek – fogalmazott a hírek kapcsán a család és a Noémi számára létrehozott Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány vezetése. Hozzátették: – Továbbra is bízunk abban, hogy Noémi pozitív elbírálást fog kapni a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) részéről.

A gyűjtés tehát folytatódik, amíg az egészségbiztosítóhoz beadott egyedi támogatási kérelmük pozitív elbírálásban nem részesül. Támogatóik tábora immár több ezer magánszemélyt, egyéni vállalkozót, illetve kisebb-nagyobb céget foglal magában, és számos program, egyéni vagy közösségi kezdeményezés is segíti a gyűjtést.

Békés megyei szórakozó- és vendéglátóhely-tulajdonosok például arra buzdítják vendégeiket, hogy március 8-án, nőnapon emeljék poharukat Noémi egészségére, hiszen aznapi bevételük bizonyos százalékát a kislány támogatására ajánlják fel. Az akcióhoz csatlakozó egyes helyszíneken – melyek sora egyre bővül – gyűjtődobozokat is kihelyeznek majd.

– Az elmúlt hetekben több Békés megyei vendéglátó- és szórakozóhely tulajdonosa, üzemeltetője is megkereste alapítványunkat azzal, hogy segítené, anyagilag támogatná Noémi gyógyulását – közölte Noémi családja a kezdeményezés kapcsán. – Hálásan köszönjük jó szándékukat és a tőlük származó ötletet, mely úgy buzdít összefogásra, hogy közben programot is teremt, egy kellemes estére összehozza a barátokat, ismerősöket.

Korábbi cikkeink a témában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában