aktív nyugdíjasok

2019.01.18. 08:07

Tótkomlósi idősek: aktivitás felsőfokon

Figyelmet érdemlően aktív a nyugdíjasok közössége Tótkomlóson. A helyi nyugdíjas-egyesület már 25 éves, ezt tavaly a képviselő-testület Pro Urbe díjjal jutalmazta.

Cs. I.

A klubot Tejsi Mihály 36 taggal alapította 1993-ban. Az alapítók közül többen még most is tevékenyek. Jelenleg 160 bejegyzett taggal rendelkezik a közösség. A klub mostani vezetője Krska Pálné, aki immár 15 éve Tejsi Mihály munkájának folytatója.

Bejegyzett egyesületté 2010-től alakultak át, a tagok havi rendszerességgel találkoznak. Névnapoznak, a városi rendezvényeken palacsintát sütnek, bográcsfőző versenyre neveznek. Hagyomány nyáron a kerékpártúra, a szalonnasütés és a közös strandolás. Kulturális program a közös színházlátogatás. Sokat kirándulnak a határon túlra is. Eljutottak Olaszországba és Bulgáriába, testvérkapcsolatokat ápolnak a környék nyugdíjas-egyesületeivel.

Az egyesület legnagyobb értéke, hogy összefogja a nyugdíjasokat, megtölti hétköznapjaikat értékes tartalommal. A nyugdíjas élet örömteli ezáltal, szemben az időskori magánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában