pirotechnika

2019.01.04. 10:16

Szombat éjfélig veszik vissza a tűzijátékokat

A hivatalosan, engedéllyel árusító helyek mindenkitől átveszik a szilveszterkor fel nem használt pirotechnikai eszközöket, tűzijátékokat, egészen január 5-én éjfélig.

B. O.

Az általunk megkérdezett szakemberek felhívták a figyelmet, az 1-es és a 2-es osztályba tartozó termékek egész évben használhatók, ezeket csak akkor kell visszavinni, ha azok hibásak. A fel nem használt 1-es és 2-es osztályba tartozó pirotechnikai eszközöket az év során akár egy kisebb családi ünnepléskor is meggyújthatjuk. A 3. osztályba tartozó pirotechnikai eszközök használata azonban csakis az újévi durrogtatáskor engedélyezett, így ezek birtoklása, a jelzett időszakon kívül szabálytalan, mivel pirotechnikai tevékenységnek minősül. Így a 3-as kategóriába sorolt tűzijátékokat vissza kell vinni az árusítóhelyekre.

A fel nem használt pirotechnikát visszaveszik. Illusztráció: MTI

A visszavételi időpontokról a pirotechnikát árusító helyeken informálódhatunk, sőt, olyan lehetőséggel is találkozni, hogy a megadott telefonszámot felhíva az árus maga megy el a fel nem használt tűzijátékokért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában