tárlat

2019.01.21. 19:17

A magyar kultúra napját egyhetes programsorozattal ünnepli Békéscsaba

A Magyar Kultúra Hete elnevezésű rendezvény szerves részét képezi a Békéstáji Művészeti Társaság tárlata, melynek megnyitóját hétfőn este tartották a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Balázs Anett

Fotó: Imre György

A kiállítás a jelenlegi tagok egy-egy alkotását tárja a nagyérdemű elé. Gnandt János, a társaság elnöke elmondta, az alkotások többrétűek, annál is inkább mert azok technikájára és tematikájára vonatkozóan nem volt megkötés. Ennek fényében többek között festők, grafikusok, szobrászok és textiltervezők munkái is szemügyre vehetők. A megnyitón Varga Tamás, a közművelődési, ifjúsági és sportosztály helyettes vezetője, a több mint negyedévszázados társaság tevékenységét méltatta.

– Az a művészeti tartalom melyet a társaság tagja teremtenek, egyedülálló. Elmúlt és élő legendák, a jelen és a jövő tehetségei képviselnek egy magas színvonalat, egy olyan értéket amelyre büszkék lehetünk.

Az alkotások közel egy hónapon át megtekinthetők a Csabagyöngye első emeleti Békéstáji Galériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában