reggeli fennakadás

2019.01.28. 16:49

Az elromlott vécé miatt állt a vonat

Meghibásodott a vécé a Budapest-Keleti pályaudvarról hétfőn 8 óra 10 perckor induló, Békéscsabáig közlekedő gyorsvonaton.

P. G.

Fotó: MTI Illusztráció

Forrás: MTI illusztráció

Bár felmerült, hogy esetleg rongálás okozta a problémát – ahogyan azt a Viharsarok vasútja is írta " target="_blank" rel="nofollow noopener">Facebook oldalán – a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy nem történt ilyesmi, műszaki hiba generálta a gondokat, amit a szakemberek Mende állomáson hat perc alatt kijavítottak, és a járat tovább közlekedett. Kérdésünkre megerősítették, a nem tervezett megállástól függetlenül a vonat menetrend szerint érkezett meg a békési megyeszékhelyre.

Fotó: MTI Illusztráció

Vélhetően azért merülhetett fel a rongálás lehetősége, mert tavaly augusztusban ugyanezen a vonalon valóban történt némileg hasonló eset. Ugyancsak a Budapest–Békéscsaba vonalon az utasok nem megfelelően használták a mosdót, emiatt fordult elő a hiba.

A MÁV akkor kiemelte, a FLIRT motorvonat vécécsészéjébe olyan tárgy került, amely eldugította a vákuumos vécét. Menet közben ezt nem lehetett elhárítani, ezért akkor a járművel javítóműhelybe kellett menni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában