Megtévesztés

2019.01.31. 11:16

Álhír volt, hogy Ronaldo segít Noéminek

A csütörtök reggeli hírek szerint már több mint 18 millió forint összegyűlt a gerincvelői izomsorvadással küzdő Dicsa Noémi gyógykezelésére. Ez a hatéves kétegyházi kislány gyógykezeléséhez szükséges összeg mintegy negyedét jelenti, a gyűjtés tehát folytatódik.

Sz. Gy.

A család, illetve a gyermeket segítő alapítvány az óriási mértékű közérdeklődés és támogatás mellett rossz hírekről is beszámolt a minap. Az interneten ugyanis a gyűjtés eredményességét veszélyeztető álhírek kezdtek terjedni, melyek szerint olyan ismert emberek is Noémi ügye mellé álltak és hatalmas összegekkel támogatták a kislány gyógyulását, mint Szikora Róbert, Molnár Ferenc Caramel vagy éppen Bogdán László, Cserdi község polgármestere. A legnagyobb port az a valótlan információ kavarta, hogy a világsztár futballista, Cristiano Ronaldo kifizetné a gyermek kezelésének költségeit, sőt azt követően is támogatná anyagilag őt.

Továbbra is a támogatók kezében van Dicsa Noémi sorsa /Beküldött felvétel/

– Sem a családot, sem az alapítványt nem keresték meg az előbb említett, ismert személyiségek – közölte a család az álhírekre reagálva. – Nagyon szeretnénk, ha mindez igaz volna, de sajnos nem az. Noémi sorsa továbbra is támogatóink kezében van, akiknek hála a gyűjtés egyre nagyobb lendülettel folytatódik.

A rosszindulatú, szándékosan félrevezető hírek sokakat megtévesztettek, ezerszámra osztották meg az emberek azokat a közösségi portálokon. A család és az alapítvány szerint ez azért is veszélyes, mert – mint fogalmaztak – az álhírek hiteltelenné tehetik a jövőbeni valós híradásokat a gyűjtés kapcsán.

Noémi számára továbbra is a 11733027-28360616 számú bankszámlára várják a támogatók felajánlásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában