ingyenes program

2018.12.06. 06:50

Testnevelésórán korcsolyáznak a diákok

A tavalyi télhez hasonlóan idén is 2-3 alkalommal, testnevelésóra keretében a megyeszékhelyi Rendezvénypajtában lévő jégpályán korcsolyázhatnak a Békéscsabai Tankerületi központhoz tartozó, állami fenntartású köznevelési intézmények (általános iskolák, gimnáziumok) diákjai.

Nyemcsok László

Fotó: Imre György

– Nagyon kedvező ajánlatot kaptunk Hégely Sándortól, a jégpálya tulajdonosától, és éltünk vele – hangsúlyozta Bánki András, a tankerület igazgatója.

– Buszok viszik és hozzák a tanulókat, pedagógusokat, és szakedzőt biztosítanak a létesítményben. Olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy már az első órát követően biztonsággal mozogtak a diákok a jégen, és úgy megtetszett nekik ez a mozgás, sport, hogy esténként szüleikkel visszamentek. Az idei esztendőben a békéscsabai intézmények mellett a szabadkígyósi általános iskola is csatlakozott a programhoz.

A diákok élvezik a korcsolyázást, sokaknak ez újdonság

Bánki András kitért arra, hogy a mindennapos testnevelésben nagyon fontos új sportágak, lehetőségek megismertetése, megszerettetése is, ilyen például a korcsolyázás. Az országban több helyen tetszést váltott ki a kezdeményezésük, és máshol is – ahol van ilyen korszerű jégpálya – hasonló programot dolgoztak ki.

Fotók: Imre György

Bánki András kiemelte, másik, a diákok számára szintén ingyenes programjuk a lőkösházi Bréda-kastélyhoz kötődik. A Békéscsabain kívül a Szarvasi, a Mezőkovácsházai és az Orosházi járás tanulóit is kiviszik megnézni a létesítményt, bent pedig a kiállítások megtekintése közben rendhagyó történelemórát tartanak. A diákok megcsodálhatják a fényfestés-előadást, valamint vacsorát kapnak a rendezvénysátorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában