Modern Városok program

2018.12.27. 13:45

Munkácsy Mihály portréival hangolják a járókelőket

Óriás molinókon népszerűsítik a Modern Városok program keretében a tervek szerint 2020-ra megvalósuló Munkácsy-negyedet városszerte.

N.-L. V.

A két nagyméretű installációt hétvégén helyezte ki a kivitelező a megyeszékhely két pontján. A festőművészről készült korabeli fényképek felnagyított változatai mostantól a Luther utca 2. szám alatt található ingatlan tűzfalán és a víztorony oldalán láthatóak a beruházás megvalósításáig.

Opauszki Zoltán, a projekt kommunikációjával és marketingtevékenységével megbízott Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője elmondta, az installációk kihelyezése csak az egyik eleme azon programoknak, melyeket a jövőben teljesítenek a projekt részeként. S elárulta azt is, az első két molinó telepítését további hat követi a következő másfél évben.

Fotó: Imre György

– A víztoronyra egy 7 x 12 méteres, míg a Luther utca és a Hunyadi tér sarkára egy 6 x 5 méteres transzparenst telepítettünk az ünnepi időszakban. Az ütemterv szerint ezen felül félévente további 2 Munkácsy-reprodukciót helyezünk majd el. A fennmaradó hat kép kiválasztása azonban még egyeztetéseket igényel többek között a Munkácsy Mihály Múzeum vezetésével és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft munkatársaival – árulta el az ügyvezető.

A belváros arculatát alapjaiban meghatározó Munkácsy-negyed fejlesztésére mintegy 3 milliárd forintot nyert el Békéscsaba. A munkálatok során a tervek szerint mintegy húsz intézmény, épület, egykori kúria és park újulhat meg. Továbbá az arra alkalmas helyi épületeken fényfestést alkalmaznak majd és kialakítanak egy Munkácsy-negyedet képviselő logót is.

Fotó: Kiss Zoltán

A médiacentrum értesülése szerint a kivitelezést végző SMAX Hungary Kft. kreatív igazgatója, Szabó Béla azt mondta, a megyeszékhelyen nem szokványos megoldást kellett alkalmazniuk, hiszen a technológia jellemzően magas, nagy felületű épületekre való, amiből elég kevés van Békéscsabán. Így aztán – ahogy fogalmazott – minden kreativitásukra szükségük lesz, hogy megtalálják a program népszerűsítéséhez szükséges további helyszíneket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában