katasztrófavédelem

2018.12.10. 14:33

Gépjárműfecskendővel gazdagodtak a csorvási önkéntes tűzoltók

Egy húsz évvel ezelőtt gyártott, de tökéletes állapotban lévő Mercedes 1124 típusú gépjárműfecskendőt kapott a Csorvás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete. A tűzoltószert hétfőn délelőtt adta át Kiss András tűzoltó ezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Baráth Lajos polgármester, valamint a Csorvás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére.

G. P.

A rendezvényen az ezredes röviden elmesélte a fecskendő eddig bejárt életútját, valamint sok sikert kívánt az önkéntesek részére további munkájukhoz.

A gépjárművet 1998-ban gyártották le, majd egy évvel később, 1999. január 12-én került forgalomba, első tulajdonosa a Gyula Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága lett. A jármű beállítása minőségi ugrást jelentett a gyulai tűzoltóság akkori járműparkjában mind a gépjárműfecskendő műszaki megbízhatósága, mind korszerű málhafelszerelése tekintetében. A fecskendő csaknem 20 éven keresztül teljesített szolgálatot Gyula és a környező településeinek tűzvédelmében. Ezt követően a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárműparkjának tagja lett.

Beküldött felvétel

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság több éve tartó program keretében végzi az ország összes tűzoltóság szerállományának a fejlesztését, ennek egyik mozgatórugója volt a magyar tűzoltógépjármű fejlesztésének beindítása és célja elöregedő szerállomány frissítése.

A főigazgatóság egyik kiemelkedő célja az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása, annak érdekében, hogy megteremtse számukra azokat a feltételeket, amelyek biztosítják a sikeres beavatkozást káresemények alkalmával.

Olykor lehetőség nyílik arra – mint most is –, hogy a hivatásos tűzoltóságok által korábban használt még mindig üzemképes és valódi értéket képviselő tűzoltó fecskendői átkerüljenek az önkéntes tűzoltó egyesületek tulajdonába, ezzel tovább erősítve beavatkozó képességeiket.

A csorvási önkéntes tűzoltók a megye egyik legmegbízhatóbb, legkorszerűbb tűzoltó gépjárművel rendelkeznek. Az új szer lehetőséget ad az egyesület számára, hogy korábban nem látott hatékonysággal, valamint mennyiségben avatkozhassanak be káresemények alkalmával, ezzel erősítve Csorvás és környékének biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában