fejlesztés

2018.12.19. 18:56

Megújult a hunyai konyha

Megújult a szociális étkeztetést biztosító konyha Hunyán. Mint azt korábban Hegedűs Roland polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon 15 millió forintot nyert a beruházás megvalósítására.

P. G.

A település konyhája a Rákóczi út 8. szám alatt található régi lakóházból kialakított ingatlan. Itt történik a szociális étkezők, valamint a település óvodája számára az étel előállítása és tálalása. Konyhatechnológiai szempontból és a tárgyi eszközöket illetően korábban sem a konyha, sem a tálalókonyha nem felelt meg a mai elvárásoknak. A projekt keretében cserélték a nyílászárókat, megvalósult az ingatlan külső hőszigetelése, valamint napelemet helyeztek el az épület tetején.

A fejlesztéssel mind a főzőkonyha, mind a tálalókonyha felújítása megtörtént. Kialakítottak egy raktárt is, illetve új főzőzsámolyt építettek be, valamint egy kombi pároló-sütőt, amelyek mind az energiafelhasználás, mind a főzéstechnológia szempontjából hatékonyabb és kedvezőbb kihasználtságot eredményeznek majd.

A főzőtérbe a mai elvárásoknak és szabályoknak megfelelő elszívórendszert telepítettek. Korszerű rozsdamentes asztalok, pultok várják az étkezőket. A tálalókonyha burkolatának cseréjével, az akadálymentesítés biztosításával lehetőség nyílik az étkezést igénybe vevők számára az étel helyben történő elfogyasztására.

Új berendezéseket is telepítettek /Illusztráció: Shutterstock/

A fejlesztést az önkormányzat is kiegészítette saját forrásokkal, mivel az intézmény gépészetében többletmunkálatokra volt szükség. A község erre a fejlesztésrészre 2,2 millió pluszforrást nyert el központi forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában