sajtótájékoztatók

2018.12.14. 14:58

Értékelték a békéscsabai közgyűlést

Szarvas Péter polgármester és Nagy Ferenc alpolgármester, a Fidesz-frakció (dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Paláncz György), az MSZP (Miklós Attila és Fülöp Csaba) és a Jobbik (Kocziha Tünde) pénteken sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki békéscsabai közgyűlést.

Licska Balázs

Szarvas Péter elmondta, hogy jövőre 50 milliárd forintról indulhat a város költségvetése. Takarékos gazdálkodásra lesz szükség, hitel felvétele is elengedhetetlen lesz. Beruházások érnek és véget és újabbak indulnak a következő évben, példaként a piac további fejlesztését említette, valamint több kerékpárutat, a nyomdaipari képzőközpontot, a sportcsarnokot. Nagy Ferenc hozzátette: továbbra is stabil a városi büdzsé, többlet pénzhez jutott az önkormányzat, a forrás főleg intézményekhez kerül.

A Fidesz-frakciónál kiemelték: stabilan áll a frakció a fejlesztések mögött, idén komoly beruházások valósultak meg, indultak el, még élhetőbbé, szerethetőbbé vált Békéscsaba. A 2019-es büdzsé tervezésénél is a stabilitásra kell törekedni. Javasolták a köztisztviselők fizetésének 8 százalékkal történő emelését. A vagyon értékesítésénél a vagyont vagyonért elvet kell követni. Igyekeznek az út- és járdafelújítási igényeket minél inkább kielégíteni.

Az MSZP szerint az új beruházások fenntartási költségeket fognak generálni. Kockázatot jelent, hogy a helyi tömegközlekedés, a hulladékkezelés, a béremelések és a fejlesztési hitelek törlesztése miatt a kiadások növekedhetnek.

A Jobbik szerint nem lesz könnyű helyzetben a város. Kocziha Tünde úgy véli, az állam olyan feladatokat hárít az önkormányzatokra, amiket nem finanszíroz a kellő mértékben. Fontosnak nevezte, hogy nem terveznek adóemelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában