beruházás

2018.12.27. 18:09

Előrelépés történt a berényi szennyvizes ügyben

Óriási előrelépés történt a mezőberényi szennyvíztisztító-telep fejlesztésével kapcsolatban – fogalmazott a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén, a két ülés közötti eseményekről szóló beszámoló tárgyalása során Siklósi István polgármester.

P. G.

Mint azt a polgármester leírta, a 192. Magyar Közlönyben megjelent, hogy a mezőberényi létesítmény a fejlesztendő telepek között szerepel. Ez az alapja annak, hogy a létesítmény felújítása, korszerűsítése megtörténhessen. A projekttervet jövőre nyújthatják be a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. A megvalósítás a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nkft.-vel közösen történik majd.

– Már az előző ciklusban is foglalkoztunk a fejlesztés kérdésével – fogalmazott Siklósi István. – Nyújtottunk is be pályázatot, ám akkor nem jártunk sikerrel. Menet közben változtak a támogatás elnyerésének szabályai, az önkormányzatok önállóan már nem adhatnak be pályázatot.

A településvezető hangsúlyozta, hosszú előkészítés és egyeztetések után sikerült kivívniuk a már említett státust. A fejlesztés fontosságával kapcsolatban kifejtette, a telepen jelenleg korszerűtlen, elavult technológia működik, emiatt nem lehet a szabványoknak megfelelő környezetterhelési határértéket elérni. Mindezek eredményeként a város költségvetéséből folyamatosan környezetterhelési bírságot kell fizetni. A beruházás azért is fontos, mert a környezet megóvása szempontjából rendkívül lényeges, hogy milyen vizet vezetnek vissza a Körösbe.

Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor leghamarabb jövőre kezdődhet el a beruházás Mezőberényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában