Békéscsaba

2018.12.03. 17:15

Elnökségi ülést tartottak a megyei iparkamarában

A Békéscsabán tartott hétfői ülésen Dobókői György, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Műszaki, Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály vezetőjének előadásának témája a Békés megyei munkahelyek biztonsága volt.

V. E.

Beszámolójából kiderült, februárban alakult egy munkacsoport, amelynek feladata, hogy a térség munkahelyeinek biztonságáért dolgozzon. Utóbbi feladatai a közvetlen munkavédelmi biztonságra, a feketefoglalkoztatás csökkentésére és a környezetvédelmi, információ-, katasztrófavédelmi és jogbiztonságra terjednek ki. Hozzátette, fontosnak tartják, hogy a nagyobb cégeknél kialakított biztonságkultúrát a kis- és középvállalkozásokra is kiterjesszék.

A szerző felvételei

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, ülésük napirendjeinek többsége az idei működésük összefoglalóját adta ki. Első pontként a Békés megyei munkahelyek biztonságáért csoport tevékenységéről is tárgyaltak.

Képünkön Dobókői György (balra) és dr. Orosz Tivadar (jobbra)

Ezt követően a kamara 2018-as gazdálkodását és eredményeit részletezték. Utóbbiról összefoglalta: sikeres évet tudhatnak maguk mögött nem csak munkájuk tartalmát illetően, hanem a bevételeik és kiadásaik egyensúlyban maradása alapján is.

Végül a magyar-román tagozatra tért ki, amely 2019-ben lesz húszesztendős, és örömmel tapasztalja, hogy az aktív munkának köszönhetően a két nemzet közötti gazdasági kapcsolat intenzitása változatlanul jó maradt, emellett jelentős külkereskedelmi forgalomnövekedést írhatnak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában