nincs bűneset

2018.12.14. 19:50

Egész évben béke honol Muronyban

Mindenki karácsonya címmel rendeztek ünnepséget pénteken délután Muronyban. A képviselő-testület, illetve az Alapítvány a Muronyi Óvodásokért, Iskolásokért közös rendezvényén Mucsi Norbert törzsőrmestert, körzeti megbízottat is elismerték. Köszönetet mondtak neki és a rendőrségnek azért, hogy a községben szinte nincsenek bűnesetek.

Papp Gábor

Ladányi Lászlóné, Mucsi Norbert és Fekete Ferenc egyaránt fontosnak tartja a közbiztonságot. Fotó: K. Z.

A községben már mintegy két évtizede rendezik meg a karácsonyi előtti ünnepséget.

– Legfőbb célunk, hogy a gyerekekkel, az óvodásokkal, az iskolásokkal, a lakossággal egyaránt érzékeltessük, hogy fontosak számunkra – fogalmazott Fekete Ferenc polgármester. – Azzal, hogy köszönetet mondtunk Mucsi Norbert körzeti megbízottunknak, szerettük volna kifejezni, hogy mennyire lényeges, hogy itt békességben, nyugalomban élhetünk. A törzsőrmester, illetve a rendőrség munkájának köszönhetően szinte nincsenek bűnesetek Muronyban.

Mucsi Norbert 2017 május elseje óta látja el a körzeti megbízotti feladatokat Muronyban. A törzsőrmester – aki édesapja révén kötődik is a településhez – lapunknak elmondta, a kezdetektől a legfontosabbnak azt tartotta, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a lakossággal, az állampolgárokkal, az önkormányzattal és a helyi intézményekkel.

Ladányi Lászlóné, Mucsi Norbert és Fekete Ferenc egyaránt fontosnak tartja a közbiztonságot. Fotó: K. Z.

– Nagyon lényeges, hogy az emberek bízzanak bennünk, rendőrökben, s ennek érdekében igyekszem is mindent megtenni – tette hozzá a törzsőrmester. – Szinte mindennap kint vagyok Muronyban, mégpedig teljesen tudatosan változó időpontokban. Ki kellett tapasztalni, hogy mikor van a legnagyobb szükség a jelenlétemre, ahogy arra is hangsúlyt fektetek, hogy körzeti megbízottként a legkisebb utcákba is eljussak. Úgy gondolom, és a visszajelzések is azt támasztják alá, hogy ez nyugtatólag hat az emberekre, különösen az idősebbekre.

Mucsi Norbert arra is figyel, hogy beszélgessen a helyiekkel, érdeklődjön arról, hogy mindent rendben találnak-e, illetve, hogy minél többen ismerjék a szolgálati telefonszámát. Így amennyiben szükséges, azonnal hívni tudják.

A körzeti megbízott elárulta, a megelőzést rendkívül fontosnak tartja, így munkája komoly részét a prevenciós tevékenység teszi ki. Ebben a már említett önkormányzatokkal, intézményekkel, helyi állampolgárokkal kialakított jó kapcsolatoknak fontos szerepe van.

– Ritkán ugyan, de természetesen Muronyban is előfordulnak jogsértések, bár ezeket szinte soha nem helyi emberek követik el – fogalmazott. Mucsi Norbert egyébként idén életmentésben is részt vett.

A törzsőrmester kezdte meg egy férfi újraélesztését április 4-én. A 76 éves férfi 11 óra körül a Kossuth Lajos utcában lett rosszul, a járdán feküdt, amikor a járőröző körzeti megbízott meglátta. Eszméletlen volt, nem lélegzett, és a pulzusát sem lehetett tapintani. A törzsőrmester megkezdte az újraélesztést, közben odament három nő, valamennyien egészségügyi dolgozók, és segítettek. Az elsősegélynyújtás után a mentők a helyszínen stabilizálni tudták a férfi keringését, és kórházba vitték.

– Örülök, hogy sikeres volt az életmentés – emlékezett vissza Mucsi Norbert, aki külön kiemelte a három egészségügyi dolgozó segítségét, ami véleménye szerint ugyancsak a jó lakossági kapcsolatoknak köszönhető.

Közös ünnepvárás, ajándékok

A muronyi Mindenki karácsonyán Fekete Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket. Lapunknak a településvezető elmondta, a program alkalmat nyújtott a közös ünnepvárásra is. Mint kiemelte, az önkormányzat idén is fejenként ötezer forintos támogatással segítette a község hetven év feletti lakóit.

Ladányi Lászlóné alpolgármester, az Alapítvány a Muronyi Óvodásokért, Iskolásokért kuratóriumi elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: ahol béke, elfogadás és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Hozzátette, figyelni kell arra, hogy a szeretet ne csak néhány napig, ne csak az ünnep idején éljen a szívekben.

Az ünnepen adták át az alapítvány nevében az óvoda és az iskola számára az adó egy százalékából befolyt támogatásokat. Az óvoda kulturális műsorokra, az iskola színházlátogatásra és korcsolyázásra fordítja az összeget. A gyerekeket is megajándékozták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában