BÉKÉSCSABA, galériával

2018.12.10. 19:27

A nemzetiségeket ünnepelték a városházán

A nemzetiségek napja alkalmából ünnepséget rendeztek hétfőn a békéscsabai polgármesteri hivatal dísztermében.

B. O.

Az rendezvénynek idén egy Illyés Gyula-idézet volt a mottója, e szerint ,,Az a nép tud tisztelni más népeket – azok szokásait, hagyományait – amely a sajátját is megbecsüli.” Elsőként Szarvas Péter, a város polgármestere mondott köszöntőt, majd többféle művészeti csoport nemzetiségi műsora következett.

A Chopin kórus előadásában Szák Kocsis Péter vezényletével, és Földesi Zoltán zongorakíséretével három lengyel dalt hallgathattak meg a megjelentek. Elsőként a Lulajze Jezuniu hangzott el, mely egy lengyel karácsonyi ének, majd Krzysztof Krawczyktól a Bárka, ez volt egyébként II. János Pál pápa kedvenc éneke, utolsóként pedig Klonowskitól a Gaude Mater Polonia szólalt meg.

Felcsendült Liszt Ferenc: Szerelmi Álmok című darabja a város német nemzetiségi önkormányzatának felkérésére, és fellépett a Tabán Néptánc együttes is. Előadásukban nadabi, román és őrkői cigány táncok szerepeltek.

Mindezeket követően a nemzetiségi önkormányzatok elismeréséit is átadták az arra érdemeseknek. A Román Önkormányzat emlékplakettben részesítette Frankó Sándort, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat kitüntető oklevelet adott Vargáné Bohus Mária és Varga Mihály részére, a Szlovák Önkormányzat pedig Miroslav Kmet-et tüntette ki, ő egy emlékplakettet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában