Okos város

2018.12.06. 10:02

Békéscsaba részt venne a projektben

Egy okos város, azaz smart city típusú fejlesztéseket segítő pályázati lehetőségről is szó volt a békéscsabai közgyűlés legutóbbi ülésén.

L. B.

Békéscsaba korábban kapcsolatba került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, és onnan érkezett olyan információ, amely szerint a szlovén főváros, Ljubljana és a franciaországi Dijon egy pályázat kapcsán partnereket keres. A projekt iránt egyébként a litvániai Riga, a finnországi Vantaa, a portugáliai Camara dos Lobos, a horvátországi Zágráb, az olaszországi Treviso és a németországi Mainz szintén érdeklődik.

A képviselő-testület elé került előterjesztésben azt írták, ha Békéscsaba a kiválasztott partnerek között lesz, követnie kell a Ljubljanában és a Dijonban mint „világítótorony” városokban bemutatott megoldásokat, részt kell vennie különféle konferenciákon. Sikeresség esetén Békéscsaba 700 ezer eurót – átszámítva nagyjából 220 millió forintot – nyerhet el beruházásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában