Magyarország Szépe

2018.11.07. 17:26

Pénteken utazik a Miss World világdöntőjére Szarvas Andrea

Szarvas Andrea november 9-én utazik el a Miss World világdöntőjére, hogy Magyarországot képviselje. Ajándékként Magyarország egyik hungarikumát, halasi csipkét visz magával, valamint több egyedi tervezésű alkalmi ruhát, amiben szeretné elkápráztatni a zsűrit.

Idén júliusban a Duna Televízió show-műsorában koronázták Magyarország Szépévé a 20 éves vésztői Szarvas Andreát, aki nemcsak a zsűrit, hanem a nézőket is elbűvölte, övé lett a közönségdíj is. A szakma és a televíziónézők véleménye tehát összhangban volt, idén Szarvas Andrea a legméltóbb arra, hogy Magyarországot képviselje a Miss World világdöntőn. A rangos nemzetközi szépségversenyt idén is Kínában rendezik. A december 8-i finálét csaknem egy hónapos felkészítő tábor előzi meg, ahová Magyarország Szépe egyedül utazik – számolt be a híradó.hu.

Fotó: MTVA

– Izgatottan várom az előttem álló heteket. Soha ilyen messzire még nem utaztam, ráadásul egyedül vágok neki az útnak. Sokat dolgoztam az elmúlt hónapokban, hogy testileg-lelkileg a maximumot hozzam ki magamból, óriási felelősség, hogy az egész országot képviselem a világ előtt. Szigorú időbeosztásunk lesz a felkészülés ideje alatt, nem sok szabadidővel gazdálkodunk majd. Remélem, hogy életre szóló élményekkel gazdagodom, és sikerül jó helyezést elérnem. Még nem tudom, hogyan tudok majd kapcsolatba lépni a követőimmel, de igyekszem mindent megosztani a közösségi oldalakon – nyilatkozta a Miss World Hungary cím birtokosa, Szarvas Andrea, aki egy különleges nemzeti ajándékot is magával visz.

A verseny szabályai szerint ugyanis minden döntősnek egy, az országa hagyományára, kultúrájára jellemző tárgyat is vinnie kell magával a világversenyre. Szarvas Andrea halasi csipkét visz magával, ami 2014 óta hungarikum. Elkészítése százszázalékos kézi munkát igényel, amelyet hófehér, leheletfinom cérnával és a szinte láthatatlan tűvel végeznek. Készítésének titkát csak a beavatottak, a halasi csipkevarrók ismerik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában