Csanádapáca

2018.11.19. 14:03

Megtermelik az alapanyagokat a csanádapácai konyhára

Nagy teljesítményű konyhai robotgéppel gyarapodott a település egy sikeres pályázatnak köszönhetően.

Cs. I.

A tudatos közfoglalkoztatási programban való építkezés újabb állomása lehet, ha 100 százalékos ivólevet tudnak majd az önkormányzati területeken megtermelt zöldségekből, gyümölcsökből előállítani. Oláh Kálmánnal a konyhán találkoztunk, ahol arról is mesélt, hogy most telepítenek almáskertet. Hosszú távon ez is jó hozamot ígér és a konyhai alapanyag-kínálatot gazdagítja majd.

Oláh Kálmán és Volencsikné Róka Irén a gép mellett. A szerző felvétele

Évek óta repcéből hidegen sajtolt étolajat állítanak elő. A helyi konyha szükségletén túl komoly, bejáratott piacaik vannak. Présgépet is szeretnének venni – tájékoztatott a polgármester, majd megmutatta az új szerzeményüket, a vákuumcsomagoló gépet.

– A közmunkaprogramban feldolgozott konyhai alapanyagok téli eltárolását teszi helytakarékosabbá. Pályázati, 3 milliós eszközbeszerzési lehetőséggel jutottunk hozzá. Amikor bemutatkozási lehetőséget kaptunk az országos közfoglalkoztatási kiállításon, ezzel is büszkélkedhettünk – mondta a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában