pelikános szobor

2018.11.13. 10:27

Megrongálták a sarkadi díszkutat

Összetörték a minap a sarkadi rendezvénytéren a díszkutat ékesítő, egy pelikánt – ami Sarkad címerállata – ábrázoló szobrot. Az alkotást 2014-ben avatták fel, azt Bende Róbert képzőművész – akkori polgármester – ajánlotta fel, majd készítette el.

Licska Balázs

A közösségi portálon, az egyik sarkadiakat tömörítő csoportban többen hozzászóltak a témához. Ott jelezte egy anyuka, hogy a fia tette tönkre a pelikános szobrot – hogy miért, azt nem tudni –, és hogy szeretné megtéríteni a keletkezett kárt.

A rendőrségen lapunk érdeklődésére elmondták, hogy a rongálás kapcsán nem kaptak bejelentést.

Varga Zoltán, a városgazdálkodási iroda vezetője hozzátette: nem is lesz feljelentés az ügyben, ugyanis az anyuka teljes mértékben együttműködő. Az elmondások szerint a gyerek felmászott a díszkútra és leverte a rajta lévő pelikánt, teljesen véletlenül, mindenféle szándékosság nélkül.

Fotó: facebook

Az alkotó, Bende Róbert képzőművész megosztotta, hogy időjárás-, azonban nem rongálásálló anyagból, kőkeménynek mondható kerámiából készült a szobor. Mivel teljesen összetört a mű, azt nem lehet javítani, teljesen vadonatújat kell alkotni.

Bende Róbert azzal zárta: ha kap felkérést az önkormányzattól, a városgazdálkodási irodától, akkor minden bizonnyal újra elkészíti a pelikános szobrot. A számításai szerint nagyjából 200 ezer forintos kárt okozott a fiatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában