PénzSztár

2018.11.09. 10:59

Békéscsabai középiskolások nyerték a PénzSztár verseny megyei selejtezőjét

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumának Titok nevű csapata nyerte az immár hatodik alkalommal meghirdetett PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozói Versenyének Békés megyei selejtezőjét.

Mellette ugyanannak az iskolának egy másik csapata is továbbjutott a november 22-én megrendezendő Dél-Alföld regionális középdöntőbe.

A Budapest Bank Bankműveleti Központjában megrendezett selejtezőben az alábbi csapatok mérték össze a tudásukat:

A Ravasz, az Agy és a 2 csavaros eszű (Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium, Békéscsaba)

Girlpower (Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium, Orosháza)

GMA(i)L (Békés Megyei Hunyadi János Gimnázium, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola)

Rémes négyes (Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma, Békéscsaba)

Titok (Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma, Békéscsaba)

A résztvevő csapatok közül a Titok és a Rémes négyes jutott tovább a regionális középdöntőbe.

A november 22-én, 8 helyszínen párhuzamosan megrendezendő regionális középdöntőben összesen 40 csapat mérheti össze a tudását.

Közülük a legjobb 7 hazai és 1 határon túli csapat kap meghívást a november 28-i budapesti elődöntőbe, majd végül a legsikeresebb 5 team mérkőzhet meg egymással december 13-án, a Magyar Nemzeti Múzeumban tartandó országos döntőben.

A győztes csapat tagjai idén is elnyerik a verseny fődíjait, a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, részvételi lehetőséget a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központja által szervezett szakmai képzésen, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont, de az országos döntő többi résztvevőjére is értékes ajándékok és tudásalapú szakmai díjak várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában