Békés

2018.10.26. 16:45

Iparterületet fejlesztettek a gazdaság élénkítéséért

Befejeződött az oncsai iparterület infrastrukturális fejlesztése Békésen – közölte a helyszínen megtartott pénteki sajtótájékoztatón Izsó Gábor, a város polgármestere és Dankó Béla országgyűlési képviselő.

P. G.

Izsó Gábor kiemelte, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) elnyert csaknem 102 millió forintos támogatással megvalósuló, a helyi gazdaság élénkítését erősítő beruházás részeként a meglévő ivóvízrendszert 200 milliméteres átmérőjű nyomócső kiépítésével bővítették a területen, nagyobbra cserélték a meglévő szennyvízvezetéket és a gázvezeték esetén ugyancsak keresztmetszeti bővítést hajtottak végre.

Új trafóállomás épült, valamint a terület megközelíthetősége érdekében 5 méter szélességű aszfaltozott út épült.

Izsó Gábor és Dankó Béla szólt a fejlesztésről. Fotó: Imre György

Dankó Béla kifejtette, eddig, csak ebben az uniós ciklusban a békési önkormányzat és a helyi gazdasági élet szereplői több mint 8,2 milliárd forintos eu-s forrást nyertek el. A TOP-on belül 3,5 milliárd forint érkezik a városba.

– Az önkormányzat előrelátó módon olyan fejlesztéseket is elkezdett, amelyek a helyi gazdaság fejlesztését segítik, és munkahelyteremtő beruházásokhoz adhatnak alapot – hangsúlyozta.

Az országgyűlési képviselő hozzátette, országosan is több módon támogatják a vállalkozásokat, hogy bővíthessék a foglalkoztatást. Példaként említette a 2013-ban elkezdett járulékcsökkentést, amivel a kormány a mai napig 660 milliárd forintot hagyott a vállalkozásoknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában