Gyula

2018.09.28. 18:26

Újratárgyalják az ösztöndíjakat: több diák kaphat támogatás

A tehetséges középiskolás és felsőfokú intézményekben tanuló fiatalokat segítő Bay Zoltán ösztöndíj pályázatra beérkezett jelentkezések újra tárgyalására kérte az oktatási bizottságtól csütörtökön megtartott zárt ülésén a képviselő-testület – közölte a tanácskozást követő sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

P. G.

A polgármester elmondta, mindkét korosztályban 10-10 diák támogatható, de a szakbizottság javaslatára ez a szám, hatvan százalékkal, 16-ra emelhető. A középiskolások 17, az egyetemisták, főiskolások 36 érvényes pályázatot adtak be, az oktatási bizottság pedig mindkét esetben javaslatot tett a testület felé a már említett hatvan százalékos emelésre. A grémium azonban nem hozott döntést.

– A középiskolások esetében olyan tanulók is bekerültek a tizenhatba, akik kiválóan teljesítenek, de a pályázat céljaiba nem biztos, hogy beleférnek. Őket másként kell elismerni – fogalmazott dr. Görgényi Ernő. – A kiíráson 110 pont érhető el, ebből 100 objektív szempontok alapján, és a bizottság 40 pontot elért tanulót is támogatott. A felsőfokú intézményekben tanulók közül viszont sok tehetséges hallgató nem fért bele a kvótába. Szeretnénk, ha a bizottság átcsoportosítást hajtana végre, és mivel a 10. és 11. legtöbb pontot elért középiskolás között holtverseny alakult ki, így ebben a kategóriában 11, a felsőfokú intézményben tanulók között pedig 21 hallgatót támogathatnánk. A középiskolások tanévenként havi 9 ezer, a főiskolások, egyetemisták havi 13 ezer forint kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában