galériával

2018.09.22. 19:45

Huron fejvadászok eveztek az Élővíz-csatornán

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Indián Kenu Túlélő Túrát a három várost, Gyulát, Békéscsabát és Békést összekötő Élővíz-csatornán szombaton.

Papp Gábor

Sós Imre, a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a résztvevő csapatok az időjárást jelentősen lehűtő reggeli esőben indultak útnak Gyula belvárosából, és mintegy húsz feladatot és 33 kilométert teljesítve a megyeszékhelyen áthaladva, Békésen értek célba. Érdekesség, hogy a programra Mosonmagyaróvárról és Bajáról is eljöttek csapatok a megyébe.

A kihívások között a csatorna feletti lajhármászás, patkóval való célba dobás, teniszlabda-terelgetés, gólyalábazás egyaránt szerepelt, de a Veszelynél például kötéllétrán kellett felmászni a régi közúti hídra, ott ugrókötelezés, majd a másik oldalon kötéllétrán történő leereszkedés következett.

A kezdeményezés legfőbb célja az Élővíz-csatorna és az azt körülölelő különleges természeti értékek népszerűsítése. A környezetről most is elismerően nyilatkoztak a csapatok, ugyanakkor útjuk azt is megmutatta, hogy van még mit tenni a terület tisztán tartása érdekében.

Fotók: Kiss Zoltán

A legjobb időt a békéscsabai Huron Fejvadászok érték el, alig négy óra alatt lapátoltak célba, míg az esemény vándor különdíját, egy 100 centis faragott indiánt ábrázoló szobrot a mosonmagyaróváriak vehették át. A díjakat Csapó Géza a 70-es évek kajakkirálya adta át, míg a versengés zsűrizésében komoly szerepet vállalt Pankotai Gábor békési kajakvilágbajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában