táborozás

2018.08.28. 17:49

A középkor volt az idei balatoni nyaralás témája

Tíz napon keresztül, 38 békéscsabai kisdiák nyaralt nyáron a Balatonnál, a balatonszárszói önkormányzati üdülőben. A gyerekeket a pedagógusok és az iskolaigazgatók javaslata alapján választották ki békéscsabai általános iskolákból – hangzott el azon a tájékoztatón, amit kedden tartottak a városházán.

Busi Ottó

Szarvas Péter, a város polgármestere elmondta, a januári jótékonysági bál bevételét magánszemélyek, cégek egészítették ki adományaikkal, és az így összegyűlt 2 millió forintból szervezték meg a gyermektábort. Emellett egy névtelenséget kérő támogató is hozzájárult a kicsik pihenéséhez, ő 120 ezer forinttal segítette a pihenést. A tábor vezetője, Zagritné Zahorán Klára elárulta, idén a középkor témája köré szerveződött a tábor, ennek megfelelően tematikus kirándulásokat is tettek, többek közt jártak Sümegen, és a veszprémi óvárosban is.

A tájékoztató végén a táborvezető és két kisdiák köszönte meg a városvezetőnek és a titokzatos támogatónak a nyaraláshoz nyújtott segítséget, és átnyújtottak egy-egy a táborlakók által papírból készített Szent Koronát és egy várat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában