Semmelweis Nap gyulán - galériával

2018.07.02. 16:52

Magas színvonalú, tisztességes munkavégzésükért kaptak elismerést

Semmelweis Napi ünnepséget tartottak pénteken a Pándy Kálmán Tagintézményben Gyulán.

V.E.

Az eseményt hagyományszerűen rendezik meg minden évben Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének nevezett egykori orvos emlékére. 2017-ben azonban a magyar kormány határozatával Semmelweis születésének 200. évfordulója alkalmából a 2018-as esztendőt Semmelweis Emlékévvé nyilvánította. A Békés Megyei Központi Kórház pedig ehhez csatlakozva egész éves programsorozatot indított. A megemlékezés is ennek keretében zajlott.

Fotók: Kiss Zoltán

 

A rendezvényen dr. Becsei László főigazgató főorvos köszöntő beszédet mondott, melyben Semmelweisről is megemlékezett, illetve átadta a kitüntetéseket és kinevezéseket.

Majd egy új, az önkormányzat által alapított díjat adott át dr. Görgényi Ernő polgármester az arra érdemes egészségügyi dolgozóknak. A dr. Libor János nevét viselő elismerést olyan személy kaphatta meg, aki legalább tíz éve Gyulán tevékenykedik, magas színvonalú szakmai munkát végez, továbbá szakmailag és emberileg is feddhetetlen.

 

A Libor díjat idén dr. Kovács József belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos, kórházi főorvos, a gyulai kórház volt főigazgatója, jelenlegi országgyűlési képviselő, Chudákné Mikus Ildikó szakdolgozó és Pallag Jánosné, a pszichiátriai gondozó vezető asszisztense kapta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában