andrássy kollégium

2018.06.01. 15:13

Kétszáz diák lakhat komfortosabb körülmények között

Több mint 206 millió forintból újult meg az Andrássy Gyula gimnázium fiú- és lánykollégiuma, a beruházást pénteken adták át hivatalosan, ünnepélyes keretek között.

L. B.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a város és a kormány jelentős forrásokat biztosít arra, hogy korszerűsítsék az oktatási intézmények épületeit. A mostani beruházás révén kétszáz diák lakhat, tanulhat komfortosabb körülmények között.

Fülöp Csaba önkormányzati képviselő hozzátette: az önkormányzat nemcsak európai uniós, hanem saját forrásból is fejleszt, ennek hála tették rendbe korábban a fiúkollégium tetőszerkezetét.

Cserélték a nyílászárókat, a radiátorokat, szigetelték a falakat, a padlás- és a tetőfödémet – ismertette a megvalósult fejlesztés részleteit dr. Sódar Anita, a városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője. Kiemelte: a kivitelező majd’ egy évvel a határidő előtt végzett a beruházással.

Bogár János kollégiumigazgató elmondta: korábban többször is jelezték a diákok, hogy nem jut mindenkinek elegendő meleg víz. Mindig azt mondta, hogy ahhoz az elavultak helyett korszerű kazánokra lenne szükség. Örömmel nyugtázta, hogy a beruházással ez a probléma is megoldódott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában