Bétazen

2018.06.05. 18:57

Huszonöt program várja a közönséget

Június 17-én, vasárnap kezdődik az idei, immáron XLII. Békés-tarhosi Zenei Napok.

Papp Gábor

A kéthetes rendezvénysorozaton huszonöt komolyzenei, népzenei és irodalmi program várja az érdeklődőket, amelyek közül tizenhét ingyenesen látogatható, és a belépős eseményekre is kedvezményeket biztosítanak – jelentette be a Bétazen hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján Túri Andrea fesztiváligazgató, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója.

Bagoly László, a fesztivál művészeti vezetője hangsúlyozta, a zenei napokon ismét kiemelt szerepet kapnak a Békéshez, a megyéhez, illetve a békés-tarhosi eszmeiséghez kapcsolódó művészek, valamint azok ­leszármazottai.

A szakember kitért arra, hogy a nyitó hangversenyt június 17-én, vasárnap, 18 órakor tartják a békési kulturális központ színháztermében, ahol a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar lép majd fel. Megnyitóbeszédet mond Fejes Antal, a Békés-tarhosi Zenei Napok korábbi művészeti vezetője. Vezényel Gál Tamás Liszt-díjas karmester, közreműködik Szabadi Vilmos kétszeres MIDEM, Prima, HUNGAROTON és Liszt-díjas hegedűművész.

A programok számos érdekességet tartogatnak. Szokolay Sándor „Hogy is kezdődött? Levelek a békés-tarhosi diákévekből” könyv, kotta és lemezbemutató lesz a Dr. Hepp Ferenc iskolában. Balett, orgonaest, a Belencéres Néptáncegyüttes fellépése, fuvolakurzus és kórustalálkozó egyaránt színesíti a programot.

Végváry Edina, a Gemma Cégcsoport és az Alapítvány a Megújuló Tarhosért képviseletében elmondta, ebben az esztendőben újra olvasótábort szerveznek Tarhosra, a kastélyparkba. Szólt arról, hogy megkezdődött a patinás zenepavilon felújítása.

Gellénné Körözsi Eszter az olvasó­tábor részleteit ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában