medveláz

2018.06.26. 12:03

Békés megyében járna a medve?

Orosházán és Tótkomlóson is látni vélték a medvét, feltételezhető, hogy arról a példányról van szó, amelyiket a napokban a Holt-Tiszában láttak pancsolni.

beol.hu

Országunk hetek óta medvelázban ég, az állatot először a szlovák határ közelében észlelték, majd délnek indult, végül a Csongrád megyei Sándorfalván fogták el. Pár nappal később szabadon engedték, de úgy néz ki, minden áron ki akarta pipálni a bakancslistáján Békés megyét is – feltéve, ha ugyanaz a példány kezdett ismét túrázásba. A napokban a Holt-Tiszában látták fürdőzni, azóta nyoma veszett, erről testvéroldalunk, a Szoljon.hu is beszámolt. Most viszont két hívás is érkezett a rendőrségre, miszerint Dél-Békésben vélték látni a kalandor macit.

– A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába két bejelentés érkezett. Az egyik június 25-én, 22 óra 30 perckor Orosházáról, a másik 2018. június 26-án, 5 óra 15 perckor Tótkomlósról. A rendőrök a megjelölt helyszíneken medvét és nyomokat sem találtak. A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai értesítették a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságát – tájékoztatta hírportálunkat Vargáné Szombati Andrea megyei rendőrségi sajtószóvivő.

Megkérdeztük a Körös Maros Nemzeti Park Igazgatóságát, ahol úgy nyilatkoztak, jelenleg ők sem tudnak többet a rendőrség által kiadott információknál. Elmondásuk szerint a nemzeti park munkatársai járják a területet, de még nem találkoztak medvével vagy rá utaló nyomokkal. Emellett felhívták a figyelmet arra, hogy ha valaki látja az állatot, ne ingerelje, ne menjen a közelébe, kerülje ki, a medve ugyanis „nem játék”.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában