projektátadó

2018.06.06. 14:51

Befejezték a korszerűsítést a Petőfi Utcai Általános Iskolában

Ünnepélyes projektátadó rendezvényt tartottak szerdán délelőtt a Petőfi Utcai Általános Iskolában Békéscsabán.

V. E.

Az esemény apropóját az adta, hogy befejeződött az intézmény energetikai korszerűsítése. A rendezvényen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő egyebek mellett elmondta, hogy az iskola felújítása azért különösen fontos, mert ez a több, mint száz éves múlttal rendelkező épület, amelyben elkészülte óta szinte folyamatosan oktatási tevékenység folyik, már jelképévé vált Békéscsabának.

Az intézményben a projekt során a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több, mint 180 millió forint összegű uniós támogatásból végeztek korszerűsítést. A helyi védelem alatt álló főépület miatt az eddigieknél összetettebb kivitelezési munka valósult meg, melyben hőszigetelést, a nyílászárók felújítását és cseréjét, a tető- és pincefödém szigetelését végezték el. Továbbá napelemet szereltek fel az intézmény több épületére – mondta el dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában