gyula

2018.05.05. 17:29

Weisz Fanni számára fontos volt, hogy részt vehessen a karitatív eseményen

Mintegy kétezren vettek részt a X. Oriflame Futás – Fuss a sérült gyermekekért elnevezésű gyulai jótékonysági rendezvényen. A szervező Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület a bevételből ezúttal is fogyatékossággal élő és sérült gyermekeket és fiatalokat segíti.

P. G.

A kihíváson ezúttal is több számban mérethették meg magukat az érdeklődők, a sportolni és segíteni akaró sportemberek. Ahogy már megszokottá vált az elmúlt években idén is óriási tömeg jött össze Gyulán, hogy segítse a nemes elképzeléseket. Susánszki Máté és párja Balla Anita első ízben állt rajthoz.

– Hét kilométeren indultunk elsősorban azért, hogy segítsük a jótékonysági célokat, de nem mellesleg a verseny és a kapcsolódó programok egy igazán jó bulinak is számítanak – mondták el lapunknak.

Alberti János, Egyed Ferenc és Vincze Gyula már ötödik alkalommal futott a versengésen.

– Ahol lehet igyekszünk segíteni – ecsetelte szóvivőjük Vincze Gyula még a rajt előtt. – Váltóban, háromszor 7 kilométeren teljesítsük a kihívást. Kérdésünkre kifejtette, miután mind a hárman egész életükben fociztak, különleges felkészülést nem igényelt a távolság leküzdése.

Több versenyszámot is Weisz Fanni fotómodell, szépségkirálynő, esélyegyenlőségi aktivista indított el a gyulai várkertben.

– Mindig szívesen, jó érzésekkel jövök Gyulára – fogalmazott kérdésünkre Weisz Fanni, aki az Oriflame arcaként volt jelen a jótékonysági rendezvényen. – Szeretek idejárni, a város egy rendkívül nyugodt, kedves, békés, vidám és gyönyörű hely, barátságos emberekkel. Hozzátette, a kezdeményezés célja is közel áll hozzá, és különösen megragadta a szervező csapat segítőkészsége; az, hogy mindenkire és mindenre odafigyelnek.

A népszerű modell több mint fél évtizede esélyaktivista, ezért is tartotta kiemelten fontosnak, hogy jelen legyen a karitatív eseményen.

– Kicsi korom óta hallássérült vagyok, és talán mint ilyen, még érzékenyebb a fogyatékossággal élő emberek, gyerekek, fiatalok problémáira – hangsúlyozta. – Igyekszem mindenkinek és mindenütt segíteni, azt hiszem, ez a személyiségemhez tartozik. Próbálom a teljes szívem odaadni, és nagyon örülök ha motivációban, önbizalom terén, kommunikációban támogathatom a sérült fiatalokat.

Fannit egyébként szinte folyamatosan körülvették a rajongók, rengetegen készítettek vele közös fotót, sokan keresték a társaságát.

– Szinte fel sem fogtam még, hogy milyen szeretet áramlott felém, hogy mennyien fordultak hozzám – osztotta meg gondolatait. – A hallók gyakran félnek, hogy miként kommunikáljanak velünk, pedig nem kell tartani tőlünk. A jó artikuláció, egy telefon, vagy egy toll és papír már megkönnyítheti az eszmecserét. Mi siketek nem szívesen használjuk a hangunkat, ezért segített nekem Gyulán jeltolmács is.

Mint felvetésünkre kiemelte, számos terve van a közeljövőre nézve, ezek legtöbbje még nem publikus, az viszont már igen, hogy Fanni ebben a hónapban indítja el saját oktatási központját 13-20 éves fiatalok számára.

– Legfőbb célunk, hogy életre neveljük a gyereket, hogy megállják majd helyüket az életben – mesélte. Elárulta ugyanakkor azt is, hogy párjával, Hajmásy Péterrel – aki Gyulára is eljött vele – már szervezik esküvőjüket, a hely, a gyűrű és az esküvői ruha is megvan már. A részletek azonban egyelőre még titkosak.

 

Felföldi Sándor szervező, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke lapunknak elmondta, idén ismét több számban mérethették meg magukat az indulók. A futók egyebek mellett a Nagyszalontáról induló Arany Várfürdő Maratonban, emellett félmaratonban, vagyis 21 kilométeren, háromszor 7 kilométeres váltóban, 7 kilométeren is rajthoz állhattak. A Határtalan Arany-tekerés részeként Gyula és Zerind, oda-vissza 42 kilométeres távot, illetve a Gyula-Nagyszalonta-Sarkad-Gyula 100 kilométeres távolságot tekerhették le a sportág rajongói. Színesítette az eseményt a kastély körüli Almásy-örömkör, a családi futás a tó körül és a magassarkú futás. Utóbbi két kihívás bevételéből egy gyulai kislány gyógykezelését segítik. A program bevételeiből a Degré utcai fiatalokat támogatják, sérült és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok részére aktív széket, speciális motoros széket és háromkerekes speciális kerékpárt szereztek be. Utóbbit a Vadkan Motoros Egyesülettel közösen vásárolta az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A programok az esti órákig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában