Gyulai Virágok Fesztiválja

2018.05.13. 19:47

Virágok ezreivel telt meg Gyula belvárosa

Virágok és növények ezrei, koncertek, családi, illetve kulturális programok sora várta az érdeklődőket a hét végén megtartott Gyulai Virágok Fesztiválján. A rendezvénynek helyet adó Béke sugárúton és a Göndöcs kertben szinte hömpölygött a tömeg, rengetegen voltak kíváncsiak az eseményre.

Papp Gábor

Fehér levendula, tölcséres jázmin, muskátlik, pipacs, oliva, kivi, lime, cseppecske, sárkány begónia, évelő szegfű, angol menta, hegyi kakukkfű, curry, aranysárga oregánó, kínai kender, pampafű, orchideák és még sorolhatnánk azokat a virágokat, azokat a növényeket, amelyeket megnézhettek és megvásárolhattak a látogatók a Gyulai Virágok Fesztiválja ideje alatt. S természetesen nem hiányozhattak a kínálatból a kerti bútorok és kiegészítők sem. A palettára nagyon sokan voltak kíváncsiak helyből, a megyéből és az ország távolabbi pontjairól egyaránt.

Kovács Dezső és családja Békéscsabáról látogatott el Gyulára szombaton délelőtt. – Nem először járunk az eseményen – árulta el a családfő, aki feleségével és kisfiukkal autózott át a fürdővárosba. – Mi a ház körüli kis kertünkbe vásároltunk több fajta virágot.

A rendezvény díszvendége ezúttal Tihany volt. Tósoki Imre, a Balaton-parti település polgármestere lapunknak elmondta, dr. Görgényi Ernőnek, Gyula polgármesterének hívására vállalták a számukra rendkívül megtisztelő felkérést.

– Több ponton is kapcsolódunk Gyulához – ecsetelte. – Egyrészt tagjai vagyunk a Városok és Falvak Szövetségének. Másrészt Tihany 2017-ben az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén arany minősítést érdemelt ki, ezzel Gyula nyomdokaiba léptünk, hiszen a város korábban hasonló elismerésben részesült. Emellett összeköt minket a turizmus is.

Fotók: L. P.

Tósoki Imre elárulta, hogy az elmúlt tíz évben sokat járt a Békés megyei fürdővárosban.

– Mindig újabb és újabb fejlesztésekkel találkozom, ami jól mutatja, hogy Gyulán előremutató településfejlesztés történik – hangsúlyozta. Tihany polgármestere kérdésünkre elmondta, a községüket és rendezvényeiket bemutató kiadványok mellett elhozták Gyulára a levendulát, a növényből készült termékeket, élelmiszereket, ajándéktárgyakat, kozmetikumokat, illetve népszerű boraikat, a merlot és cabernet franc vörösborokat, rozét, olasz- és rajnai rizlinget egyaránt kóstoltattak.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn, a város főkertésze kiemelte, több mint hatvan kiállító kínálta virágait, illetve termékeit a fesztiválon. Az érdeklődők egyebek mellett kerti kerámiákból, évelő virágokból, egynyári növényekből, pozsgásokból, kaktuszokból, faiskolai termékekből, mediterrán növényekből egyaránt vásárolhattak, és különlegességnek számítottak a kül- és beltéri növényfalak.

Romantikus május címmel virágkötészeti kiállítás nyílt a művelődési központban, éttermekben és cukrászdákban ehető virágokkal készült ételekből is választhattak a vendégek. A sokrétű kulturális programok pedig mindenkinek kellemes perceket szereztek, a teljesség igénye nélkül koncertet adott a Péterfi Bori & Love Band, a TNT, és fellépett Dj Dominique.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában