csilievő verseny

2018.05.01. 19:46

Savanyú paprikával hangoltak a versenyzők a világ legerősebb csilijére

Holtverseny alakult ki az első újkígyósi csilievő versenyen, ahol a világ legerősebb paprikáit is feltálalták.

N.-L. V.

Savanyú paprikával kezdték, paprikaszószokkal folytatták, majd a világ legerősebb, egészben szárított paprikáival zárták az első újkígyósi csilievő versenyt kedd délután a Park Fesztiválon. Tizenegy résztvevő foglalt helyet a helyszínen felállított asztalnál, akik összesen tizenegy körben mérhették össze fájdalomtűrő képességüket. A csípős rendezvény hozzávalóit egy helyi termelő, Bánfi Krisztián, a KígyósCsili tulajdonosa szolgáltatta.

Tizenegyen ültek asztalhoz, hogy végigkóstolják az erősebbnél erősebb paprikákat

A nevezők savanyú paprikával hangolódtak a megmérettetésre, majd egymást követték a különféle szószok és szárított paprikák, melyek csípőssége a körök előrehaladtával nőtt. Bánfi Krisztián lapunknak elmondta, kategóriánként egy egész paprikának megfelelő mennyiségű készítményt adtak a versenyzőknek, akik a tizenegy kör alatt semmivel sem enyhíthették a csili hatását, folyadékot sem ihattak. A szervezők egy pohár tejet készítettek a bátor jelentkezők elé, ugyanis köztudomású, hogy a tej enyhíti a csípős ételek okozta irritációt a szájban, azonban az ital elfogyasztása, kóstolása, megérintése a versenyből való kiesést jelentette.

A verseny feléig mind a tizenegyen tartották magukat, majd a hatodik kör után minden fordulóban feladta valaki a csilievést. Végül ketten jutottak el a bűvös tizenegyesig. Úgy tűnt, Kaczkó Mátyáson és Leszkó Györgyön nem fog ki a csili, ugyanis az utolsó paprika elfogyasztása után is szilárdan, szenvedés nélkül ültek az asztalnál. A bírák ekkor felszolgáltak még egy adagot a 11. körben tálalt csiliből, mely láttán Mátyás feladta a küzdelmet, a tej után nyúlt, a békéscsabai György pedig egy falat paprikát a szájába véve győzedelmeskedett. Mindkét férfi értékes ajándékokkal, a Park étteremben felhasználható ajándékutalvánnyal és természetesen KígyósCsili ajándékcsomaggal gazdagodott.

Két férfi maradt versenyben az utolsó körig

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában