Pályázat

2018.05.22. 17:21

Környezetbarát rendszert alakítanak ki a gyulai közüzem épületében

Nyertes TOP-os pályázatból korszerűsítik a Gyulai Közüzemi NKft. 1970-ben épült Szent László utcai irodaházát – jelentette be dr. Görgényi Ernő polgármester kedd délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

N-L.V.

A 160 millió forintos támogatásból teljes körű energetikai korszerűsítésre kerül sor, aminek köszönhetően az utcakép is megszépül. A kivitelezés várhatóan július 15-ig fejeződik be.

– Városszerte zajlanak a TOP-os beruházások, a Gyulai Közüzemi NKft.-nél is megkezdődött a munka. Az épület új nyílászárókat és külső hőszigetelést kap, valamint napelemes rendszert telepítenek rá és akadálymentesítik. Az irodaház és a mögötte található ingatlan fűtését kondenzációs kazán fogja biztosítani, emellett hőszivattyús hűtés- és fűtésrendszert alakítanak ki benne. Az említett energetikai korszerűsítésekkel több 10 millió forint megtakarítást lehet elérni éves szinten – mondta el a polgármester.

Fotó: Imre György

Daróczi László, az NKft. ügyvezetője hozzátette, az irodaház fűtési rendszerének korszerűsítésénél azért döntöttek a hőszivattyús energiatermelés mellett, mert így alternatív módon tudják fűteni, hűteni az épületeket a jövőben.

– Nagyon komoly megtakarítást remélünk ettől a hihetetlen környezetbarát rendszertől. A hőszivattyús megoldás sajátossága, hogy felhasználjuk azt a hőmennyiséget, amit maga a hálózati víz tárol. Ennek segítségével tudjuk majd a két épület teljes hűtését, fűzését biztosítani oly módon, hogy közben a rendszer teljes elektromos igényét a napelemek fogják ellátni – fejtette ki az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában