elismerés

2018.05.15. 19:38

KÉSZ-díjjal ismerték el Szeverényi Barnabás munkásságát

Szeverényi Barnabás pedagógus vehette át a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési szervezetének elismerését, az idei KÉSZ-díjat a helyi galériában megtartott kedd délutáni ünnepségen.

P. G.

A programon dr. Pálmai Tamás köszöntötte a megjelenteket, szó esett az immáron tizenharmadik alkalommal odaítélt elismerés történetéről, illetve kulturális műsor is színesítette a délutánt.

Mint a laudációban elhangzott, Szeverényi Barnabás a békési diákotthonban kezdte pedagógusi pályáját, majd 1997-ben került az – akkori nevén – Eötvös József Általános Iskolába. A díjazottat az Eötvös iskola korábbi igazgatója, Farkas Lászlóné méltatta.

Mint elmondta, Szeverényi Barnabás munkájának középpontjában mindig az igényes személyiségfejlesztés, a közösségépítés áll. „Pedagógiai tevékenységét a nyitottság, a tolerancia, a gyermek-szeretet, a jó szervezőkészség és a folyamatos tenni akarás jellemzi. Személyisége, pedagógiai elhivatottsága és magas színvonalú szakmai munkája példaértékű…Kollégái, tanítványai, azok szülei véleménye szerint közéleti munkásságával aktívan és hatékonyan hozzájárult Békés társadalmi fejlődéséhez. A város pedagógiai és kulturális területén hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenységéért 2013-ban „Békés Városért” kitüntetésben részesült, 2015-ben pedig Nefelejcs díjat kapott. Mindezekért, de kiemelten nemes lelkéért és töretlen Istenszeretetéért döntött úgy a KÉSZ békési szervezete, hogy 2018-ban a KÉSZ díjat Szeverényi Barnabásnak adja át.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában