elismerés

2018.05.25. 18:02

Idén tizenkét díjat osztottak ki a battonyai városnapon

Ünnepi ülését tartotta pénteken a képviselő-testület, ahol Marjai János polgármester arra emlékeztetett, az ilyen együttlétek az erőgyűjtést is szolgálják.

Csete Ilona

– A városnap azoknak az elismeréséről is szól, akik példák a többség számára, akik méltó módon hírét viszik Battonyának, hagyományainak – fogalmazott a városvezető.

Díszpolgár lett Kreszta Traján, a hazai románság szószólója (jobbra)

Idén tizenkét díjat osztottak ki. Posztumusz díszpolgári címet kapott néhai Dénes Mihály, a kultúrház egykori igazgatója. Díszpolgári címét ítélt a képviselő-testület Kreszta Trajánnak, a parlament román nemzetiség szószólójának, Battonya szülöttének. Battonyáért emlékérmet kapott Krucsainé Herter Anikó a kultúra területén végzett munkájáért. Ő volt a Nemzeti Kulturális Alap főigazgatója, napjainkban az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára. 2017-év elszármazottja kitüntető címet vett át dr. Páli Tibor, az MTA doktora, aki ma is büszke a gyökereire.

Év sportolója díj elismerésben részesült Varga Fanni Rebeka és Tóth Balázs. A Közösségekért elismerő díj tulajdonosa lett Halász Istvánné, a Harangvirág nyugdíjas klub vezetője. A képviselő-testület 2018-ban a Suferini Szerb Hagyományőrző Egyesületet kiváló közösségként ismerte el.

Fotók: Imre György

A város minden iskolája ajánlhatott diákokat, akik példás tanulmányi eredményeikkel, magatartásukkal, szorgalmukkal kitűntek és város hírnevét is öregbítették Békés megyében, az országban, a határon túl is. Év jó tanulója, sportolója díjat kapott Majláti Márk, Sellei Máté, Matyucz György és Ristin Roland Dániel. Az önkormányzat lehetőséget biztosít ilyenkor a város oktatási intézményei, civil szervezetei számára, hogy jutalmazzák fiataljaikat; ezzel a Mikes iskola élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában