felmart útszakasz

2018.05.17. 06:50

Elfogyott a dévaványaiak évtizedes türelme

Még április elején felmarták az utat, de az aszfaltozásra május végéig várni kell.

B. A.

Egy kilométer hosszon van felmarva az út Dévaványa és Körösladány között, azonban úgy néz ki, a tervezett felújításba vetett lendület elakadt – kereste meg lapunkat Valánszki Róbert. Dévaványa polgármestere kifejtette, a város lakóinak jelentős hányada körösladányi cégekhez jár át dolgozni, az úttest rossz állapota pedig problémát okoz a mindennapos közlekedésben.

Valánszki Róbert még áprilisban levélben fordult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságához.

– A társaság két vezető munkatársa ígérte azt még márciusban egy dévaványai sajtótájékoztatón, hogy a húsvét utáni héten kezdve, többek között a jelzett útszakaszon meglévő úthibákat mintegy két kilométer hosszon kijavítják. Ebből eddig annyi valósult meg, mint amit bő egy hónapja láthatnak a ­Dévaványa és Körösladány között közlekedők. Felmartak egy kilométernyi utat, itt-ott kiegyenlítették a legmélyebb lyukakat, majd minden előzetes tájékoztatás nélkül elhagyták a területet – részletezte Valánszki Róbert.

A helyiek szerint a járművekben komoly sérülést okozhat a felcsapódó törmelék és a felmart szegély. Fotó: Kiss Zoltán

Hozzátette, április 19-én kelt levelükre válasz csak egy újabb megkeresésükre érkezett, melyben a cég azzal magyarázza a felmerült állapotot, hogy mivel a munkákhoz speciális gépi eszközök szükségesek, melyekkel nem minden megyei igazgatóság rendelkezik, így az előkészítéshez szükséges aszfaltmaró is ütemezés szerint több megyében dolgozik. Békés megyére április első hetében került sor, s az előkészítő munkákat a gép elvégezte. A végleges javításhoz szükséges aszfaltbedolgozó gép – szintén a megyék közti ütemezés miatt – május utolsó napjaira várható. Addig a társaság még pár hét türelmet kért a közlekedőktől.

Megkeresésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hasonlóan felelt: a munkához speciális gépi eszközök szükségesek, és a végleges javítás május végén következhet.

Valánszki Róbert a megyei közutat hibáztatja a kialakult helyzetért, valamint nem érti, miért kellett felmarni az utat, ha előre tudták, hogy közel két hónapot kell várni az aszfaltozásra; továbbá az is kérdéses, ha ennyire szoros menetrend szerint dolgoznak, akkor miért nem az ígért teljes két kilométert marták fel egy időben. Hangsúlyozta, több mint egy évtizede várják a felújítást, így érthető, hogy a dévaványaiak türelme már elfogyott.

 

Borítókép: Shutterstock illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában