leonardo szakkör

2018.04.06. 13:19

Anyagokkal, eszközökkel is segítik a békéscsabai szakkört

Többek között vezetékek, hosszabbítók, elosztók, foglalatok, izzók és elemek voltak abban a csomagban, amit a Magyar Elektrotechnikai Egyesület békéscsabai szervezete ajánlott fel azért, hogy segítsék az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai telephelyén működő Leonardo szakkör működését.

L. B.

A pakkot pénteken adta át az intézményben Balogh János Miklós és Hoffmann Ferenc, a társaság elnöke és titkára Arató Lajos matematika-fizika-technika szakos tanárnak, illetve Kucseráné Szabó Mária igazgatónak a nyolcadikos osztályos diákok előtt.

A villamos szakmákkal ismertetik meg a gyermekeket. Fotó: L. B.

Balogh János Miklós és Hoffmann Ferenc fontosnak nevezte a szakkör működését, hogy megismertetik a fiatalokat a villamos szakmákkal. Ezért tartotta lényegesnek az egyesület, hogy ellássák kellő felszereléssel a Leonardo szakkört. Most főleg anyagok voltak a csomagban, de a jövőben szerszámokat is biztosítanak egyesületi pénzből. Emellett hamarosan a Rózsa utcai intézményben az újonnan vásárolt lámpatesteket is felszerelik önkéntes munkában a társaság tagjai.

Arató Lajos elmondta: a szakkör három éve indult, ötvözi a matematikát, a fizikát és a technikát. A következő héten be is vetik a most kapott anyagokat, eszközöket. A kijelentése felvillanyozta a szakkörös gyermekeket, akik kíváncsian nézegették a csomag tartalmát. Kucseráné Szabó Mária kiemelte: fontos, hogy az intézményben hasznosan töltsék el a szabadidőt a diákok. Voltak, akik érdeklődtek a szerelés, a barkácsolás és az elektronika iránt, ezért indították a Leonardo szakkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában