hunor

2018.03.25. 14:24

Tíz éve alakult újjá a pusztaföldvári polgárőr-egyesület

Jeles nap volt a szombati a Hunor Polgárőr Egyesület életében. Fennállásának a 10. évfordulóját ünnepelte a szervezet egy bál keretében, ahova meghívást kaptak Szabadkígyós és Csanádapáca polgárőrei is.

Cs. I.

A földváriak egyesülete 2008-ban alakult újjá 18 fővel. Jelenleg 35 aktív polgárőr van a településen. Szolgálatukkal a lakosság nyugalmát biztosítják. Tavaly a rendőrséggel, a helyi mezőőri szolgálattal közösen több bűncselekményt sikerült megelőzni, tetten érni (falopás, ittas vezetés, mezőgazdasági termények eltulajdonítása). Az önkormányzat 700 ezer forinttal támogatta az egyesületet 2017-ben, a megyei szövetségtől kapott 300 ezer forint támogatást kaptak.

Vannak pályázati sikereik: így jutottak Suzuki terepjáróhoz, téli, nyári gumiabroncsokhoz. Vásároltak formaruhákat, éjjel látó lámpát az éjszakai szolgálathoz. 9 éve olyan elnök áll az egyesület élén, aki időt és fáradságot nem kímél. Csekő László helyismerete, hozzáállása számtalan eredményes felderítést eredményezett. A szombati bál bevételét a rendezvénytér térfigyelő kamerájának a fejlesztésére fordítják.

Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában