világrekord-kísérlet

2018.03.05. 12:38

Magasba emelik a gyermekeket

Világrekord-kísérletre készülnek március 11-én, vasárnap Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban is: 11 órakor magasba emelik majd a gyermekeket – jelentették be a hétfőn az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke elmondta, hogy Békéscsaba is csatlakozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, és összességében Budapest mellett további tizenkét vidéki helyszínen készülnek a világrekordra. A békéscsabai rendezvény 9 óra 30 perckor kezdődik, programok sora vár a gyermekekre, a szülőkre és a nagyszülőkre. A világrekord-kísérlettel hívnák fel a figyelmet a családok, a gyermekvállalás fontosságára.

Herczeg Tamás, a város tanácsnoka elmondta, hogy Békéscsaba kiérdemelte a Családbarát hely címet a mozgalomtól, ami célul tűzte ki, hogy megszülethessenek a kívánt, tervezett gyermekek. Beszélt arról, hogy ma Magyarországon a vágyott gyermekek mindössze 40 százaléka születik meg.

Schriffertné Lócskai Henriett hozzátette, hogy egy másik kezdeményezéshez is csatlakoztak. Mórocz Sándor szabadkígyósi népi fafaragó egy úgynevezett vándorbölcsőt készített, amit fél évre azoknak a segítségre, támogatásra szoruló családoknak biztosítanak, akikhez újszülött érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában