polgármester választás

2018.03.11. 20:53

Kun László lett Kaszaper polgármestere

Időközi polgármester-választást tartottak vasárnap Kaszaperen, mert az előző polgármester, Csürhés István (Fidesz-KDNP) egészségügyi okokra hivatkozva lemondott 2017 novemberében.

Cs. I.

A polgármesteri tisztségért ketten indultak függetlenként: Kun László és Homoki Sándor. Kun László helyi vállalkozó, két ciklus óta alpolgármester. Úgy fogalmazott, egy jó csapat áll mögötte. Ők és a barátai is ösztönözték, induljon a polgármesteri tisztségért. Homoki Sándor vagyonvédelemmel foglalkozik, ahogy ő fogalmazott, 61 éve kaszaperi. Őt is többen kapacitálták, s biztosították támogatásukról.

Három szavazókörben voksolhatott 1519 kaszaperi választó. A választás reggel időben, zökkenőmentesen megkezdődött. Lapunk úgy értesült, hogy 11 óráig a megjelentek száma 317 fő volt, 13 óráig 383 választó jelent meg.. Zökkenőmentesen zajlott a választás. Ez volt a folytatásban is jellemző. 16 órakor már a szavazásra jogosultak 40 százaléka leadta a voksát.

Friss információ: az időközi polgármester-választás napján 19 óráig 642 kaszaperi adta le a voksát. Kun László 480 szavazattal nyert.

Az új polgármester lapunk érdeklődésére úgy reagált, nehéz örökséget kapott, hiszen a település látványosan és sokat fejlődött, de a folytatásban is azért dolgozik majd polgármesterként, hogy a pályázati lehetőségeket kihasználva minél több forráshoz jusson Kaszaper. A munkahely-teremtés a másik nagyon fontos cél.

- Dolgos, szorgos mindennapokkal kell apró lépésekkel minél előbbre jutnunk. Megfontolt vagyok a döntésekben, remélem, az a szakmai csapat, akikkel együtt dolgozhatok, segítenek majd, hogy minél több jó és közös döntésünk lehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában