sajtótájékoztató

2018.03.03. 16:37

Gulyás Gergely: csaknem százmilliárd forint érkezik Békéscsabára

Hétszázötvenezerrel többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben. Tartanak és folytatódnak a fejlesztések Békés megyében és Békéscsabán is – hangsúlyozta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szombat délutáni sajtótájékoztatóján a megyeszékhelyi CsabaParkban.

Ny. L.

Gulyás Gergely kitért arra, a Modern Városok Programjában 80 milliárd forintnál több pénz érkezik fejlesztésekre Békéscsabára, és ehhez járul még a TOP-ból 15 milliárd forint. Örömtelinek nevezte, hogy megújul a Békéscsabai Evangélikus Templom is.

Herczeg Tamás, a Fidesz-KDNP békéscsabai képviselőjelöltje hangsúlyozta, a gazdaság- és a turisztikai fejlesztés egyaránt fontos a város életében, hasonlóan a kulturális élethez. Most zajlik például a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál számos közönségbarát programmal. A gazdaságra visszatérve Herczeg Tamás a nagyon sok munkahelyet biztosító Linamar támogatása mellett a hagyományosan békéscsabai iparág, a nyomdaipar fejlesztését és utánpótlás-nevelését is hangsúlyozta.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere elmondta, az M44-es megépítése nagyon fontos Békéscsabának, a térségnek, és ez nem a szóbeszédben, hanem immáron a megvalósításban mutatkozik meg. A CsabaPark, mint a sajtótájékoztató helyszíne, és a területnek az újabb fejlesztése adta a kérdést: itt lesz-e idén a Csabai Kolbászfesztivál?

Hanó Miklós hangsúlyozta, ennek az újabb, többek között infrastrukturális fejlesztések – melyek a lakosság komfortérzetét szolgálják – befejeződésével jövőre van realitása.

 Fotók: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában