Fejlesztés

2018.03.01. 15:14

Finn szauna épül a békési fürdőben

Saját költségén finn szaunát létesít a gyógyfürdőben a Békési Fürdőért Közhasznú Alapítvány. A kérdésről a helyi képviselő-testület is tárgyalt szerda délutáni ülésén, és a grémium tulajdonosi hozzájárulását adta a beruházáshoz.

P. G.

A közalapítvány február 20-án fordult kérelemmel a képviselő-testülethez. Mint leírták, az alapítvány egy januári határozatával döntött arról, hogy lakossági felajánlásokból és pénzbeli adományokból a városi tulajdonban lévő Békési Gyógyfürdő területén finn szauna építését tervezi. A szervezet a szaunát az épület medenceterében jelenleg is működő gőzkabin mellett építené meg, és gyakorlatilag az önkormányzati hozzájárulását követően szinte azonnal meg is kezdheti a kivitelezést. Miután elkészül a szauna, azt a közalapítvány további üzemeltetésre ajándékozás címén átadja majd a városnak – hasonlóan, ahogyan a gőzkabin esetében is eljártak.

Az ülésen a testület döntött arról is, hogy ismét Erdősné Sági Máriát bízza meg a Püski Sándor Könyvtár igazgatói feladataival. Az intézményvezető öt évre szóló megbízatása február 28-án lejárt. A testület ezért még tavaly kiírta a pályázatot, amire a megadott határidőig Erdősné Sági Mária nyújtott be szakmai anyagát. A dokumentum részletesen taglalja a könyvtár helyzetét, elképzeléseit, a partneri együttműködéseket, a rendezvényeiket és a 21. századi városi könyvtár kritériumait. A grémium a szakembert március 1-től 2023. február 28-ig, azaz újabb öt év időtartamra bízta meg az igazgatói feladatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában