horgolás - galériával

2018.03.10. 14:37

Amatőr kézimunkázók horgolásaiból nyílt kiállítás Mezőhegyesen

Negyedik éve töretlen sikere van annak a kézimunka kiállításnak, amely nőnap alkalmából a városban élő és alkotó hölgyek keze munkáját dicséri.

Cs. I.

Kövesdi Sándorné, az ötletgazda lapunknak elmondta, ő kislány kora óta kézimunkázik. Idén a horgolásokat akarták be- és megmutatni. Több mint 150 gyönyörű terítő, szalag és lakásdíszítő munkadarab látható a József Attila ÁMK előterében.

A kiállítást szombaton délelőtt nyitották meg, március 23-áig látható majd. Mitykó Zsolt polgármester elismerően szólt a látványról és a kézimunkázás folytatására ösztönözte a kiállítókat.

Beküldött fotó

Kiderült, az ötletgazda örökségek páratlan horgolásait őrzi, gyűjti. Hajdan beteg édesapja készítette (a kórházi betegágyán) azt a horgolt terítőt, ami szintén látható.

A kiállítási darabok között olyan terítők is fellelhetők, amelyek családi élményeket és emlékeket is eszükbe juttattak a készítőiknek. Minden alkotó kötődik a szebbnél szebb horgolásokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában