fejlesztés

2018.02.13. 15:19

Új tornaszoba épül a békési Korona utcai óvodában

Csaknem ötvenmillió forintból épülhet tornaszoba a békési Korona utcai óvodánál – jelentette be a helyszínen megtartott tegnapi sajtótájékoztatón Izsó Gábor polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő.

P. G.

A településvezető elmondta, a kétcsoportos Korona utcai óvoda nagy népszerűségnek örvend a városban, ugyanakkor hiányzott egy olyan terem, ahol a gyerekek naponta tornázhatnának. Izsó Gábor hozzátette, a fejlesztés részeként a szomszédos, korábban is közösségi célokat szolgáló épületet részben lebontják, és abban alakítják ki a tornaszobát, valamint egy egyéni fejlesztő, illetve logopédiai helyiséget is létrehoznak. A beruházásnak köszönhetően valamennyi békési óvodában lesz olyan helyiség, ahol mindennap mozoghatnak, tornázhatnak a gyerekek, emellett az udvar is kibővül.

Dankó Béla és Izsó Gábor Fotó: L. P.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, a békési önkormányzat több mint 3 milliárd 293 millió forintot nyert el eddig a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) kiírásán.

– A beruházások több területen hoznak előrelépést a városban. Megújulhat például a városközpont, míg az energetikai fejlesztések csökkentik az üzemeltetési költségeket – sorolta. – A tornaszoba kialakítása pedig szintén összecseng a kormány szándékaival, hiszen segíti a gyermekek mozgásra, egészséges életmódra való nevelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában