beruházás

2018.02.27. 13:05

Májusban átadhatják a felújított Szarvasi Járási Hivatal épületét

Tavaly szeptemberben kezdődött el a Szarvasi Járási Hivatal felújításának második üteme, ahol kedden délelőtt az illetékesek a kivitelezővel személyesen ellenőrizték az összesen 600 millió forintos hazai forrásból megvalósuló beruházást.

B. A.

Jelenleg az épület belső tereiben folynak munkálatok, amelybe többek között beletartozik az elektromos infrastruktúra felújítása, a villamosvezetékek és a tűzjelző hálózat teljes cseréje valamint fűtéskorszerűsítés új vezetékhálózat kiépítésével – tudtuk meg Kállai Sándortól, a kivitelezést végző cég ügyvezetőjétől.

Babák Mihály polgármester kihangsúlyozta, a több mint 2800 négyzetméteres ingatlan felújítása nagy jelentőséggel bír a város számára, ugyanis az épületre már 15 éve nem költöttek, mivel annak kiadásai a költségvetést mint említette, megfojtották volna. Dankó Béla országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy a megyébe, erre a célra érkező pályázati források fele Szarvason hasznosult, amelybe a járásban élő mintegy 28 500 ember kiszolgálására létrehozott szarvasi hivatal felújítása is beletartozik.

Fotó: L. P.

A külső hőszigetelés és a tetőfelújítási munkálatok még hátravannak, a tervezett átadás ideje május 8-a – árulta el dr. Rákóczi Attila a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Hozzátette az elmúlt időszakban több mint egy milliárd forint támogatást nyertek el a kezelésükbe adott ingatlanok fejlesztésére, amelyből a kormányhivatal több telephelye is megújulhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában