Elismerés

2018.02.25. 19:44

Kiválóra értékelték a gyomaendrődi futárok munkáját

Az ország egyik piacvezető csomagszállító cégénél működő, több mint huszonöt központ közül, a gyomaendrődi érdemelte ki a 2017-es Év Depója címet.

B. A.

A lerakatot ­tizenegy évvel ezelőtt alapította egy kecskeméti tulajdonban lévő kiscsomag-logisztikai vállalkozó. A gyomaendrődi depó 2016-ban és 2017-ben is egy-egy hónapban elnyerte­ az időszak legjobbja címet, de teljesítményük olyannyira kiemelkedő, hogy 2017-ben megválasztották az év legkiválóbb depójának. Átlagosan napi 6-700 címre szállítanak ki csomagokat a gyomaendrődi, közel 1000 négyzetméteres központból a futárok, akik Békés mellett Hajdú-­Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe is juttatnak el küldeményeket.

– Az elismerő címet és az azzal járó vándorserleget többek között a hatékonyság, a pontosság, a káresetek ­száma, valamint az ügyfelek visszajelzése alapján bírálja­ el évről évre a megbízónk – tudtuk meg Farkas Zoltán ügyvezető tulajdonostól. ­Balázs Csaba depóvezető szerint sikerük titka, hogy a kezdetektől összetartó csapat tagjai az évek alatt már rutinossá váltak a csomagok kiszállításában, de ezzel együtt a részletekre is nagy figyelmet fordítanak.

Minden egyes futár adott területet lát el, akik jó kapcsolatot alakítottak ki a kliensekkel. Ennek során volt már rá példa, hogy a kuncsaftok süteményekkel, apróbb ajándékokkal várták a kollégákat, akik közül van, aki viszonzásképp virággal köszöntötte névnapján az egyik visszatérő megrendelőjüket, egy idős hölgyet – árulta el Balázs Csaba.

Hozzátette, emellett példás a csapat összetartása, felelősségvállalása is, hiszen több alkalommal jótékony céllal keltek útra a kézbesítők, így fordulhatott elő az, hogy karácsonykor a ­Mikulásnak – aki horgászfelszereléseket szánt szegény sorsú gyerekeknek – a gyomaendrődi depó munkatársai segítettek a kiszállításban.

Kihalásos alapon lehet bejutni

Balázs Csaba depóvezető elmondta, a futárok – amellett­, hogy a kötelező feladataik közé tartozik – sosem hanyagolják el a járművek tisztán tartását: az autó rakterét porszívózzák, a nagy teherautókat nem lusták kézzel mosni, hiszen munkaidejük, így életük nagy részét a kocsikban töltik­, ezért számukra is fontos­ a tisztaság. Elbocsátásra a tíz év alatt nem volt szükség, a példás közösség berkeibe nem könnyű bekerülni, új kollégákat szinte mindig csak személyes ajánlással vesznek fel – hangsúlyozta Balázs Csaba.

Patai Tamás, a díjnyertes depó egyik futára, esőben is alaposan végzi a munkáját. Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában