év vállalkozása 2017

2018.02.03. 08:16

Két kiemelkedő vállalkozást ismert el Füzesgyarmat városa

Nyitott üzembemutató, szakmai konferencia és az Év Vállalkozása 2017 díj átadása – pénteken hetedik alkalommal szervezte meg az önkormányzat a Gazda és Vállalkozónapokat és Vidékfejlesztési Konferenciát. Az esemény nyitányaként a Golden Pallet Kft. munkájába nyerhettek betekintést a jelenlévők, majd előadásokat hallgathattak meg a Gara Szállodában rendezett konferencián.

N.-L. V.

Bere Károly polgármester a füzesgyarmati önkormányzat idei évi fejlesztéseiről, programjáról és a nyertes uniós pályázatokról számolt be. Kiemelte az öt konzorciumi partnert – Füzesgyarmat, Bucsa, Kertészsziget, Darvas, Tarhos – érintő, 250 millió forintos támogatási összeget kapott humán kapacitások fejlesztési programot. A nyertes pályázatból többek között bevezetik a közszolgáltatási ösztöndíjat, a fiatal munkavállalók lakhatási és a fiatal házasok kiegészítő támogatását. Humán szolgáltatások fejlesztésére szintén 250 milliót nyert a város, melyből diplomamentő programot indítanak, úszó és vízilabda sportkört és közösségi kertet alakítanak ki a településen.

 

A csapadékvíz elvezetésének rekonstrukcióját 120 millió forintból, az önkormányzati épületek energetikai felújítását 140 millió forintból végezhetik el. Városi környezetjavító fejlesztésekre 400 millió forint áll rendelkezésükre. A városközpontban zöldterület-fejlesztésre, parkosításra, utcabútorok beszerzésére, az áram hálózatának „föld” alá helyezésére nyílik lehetőség, valamint a könyvtár és a parkok területén található járdaszakaszok felújítására. Ezen felül az egészségközpont is megújul 60 millió forintból.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke a megyei önkormányzat munkájára tért ki. Elmondta, a mostani, 2014-20-as fejlesztési időszakban 58 milliárd forint érkezett a megyénkbe a TOP-ban. Békés megye ezzel az összeggel a negyedik legnagyobb pénzügyi forrással rendelkező megye az országban. Kiemelte, hogy eddig 355 pályázat kapcsán született döntés, ezek 39 milliárd forintot tesznek ki.

Az előadásokat követően adták át az Év Vállalkozása díjat, melyet idén a Hati Cukrászat üzemeltetői, Tóth Lajos és felesége Tóth Lajosné, valamint Szabó László és Szabó Lászlóné, a Szebenduo Kft. ügyvezetői érdemeltek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában