Bál – galériával

2018.02.11. 10:50

Jótékonykodtak a tizennegyedik gyulai polgári bálon

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a hagyományosnak számító polgári bált szombaton este Gyulán, az Erkel Hotelben.

Papp Gábor

Az esten jelen volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az esemény fővédnökeként is segítette a program sikerét.

A bálon dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte dr. Ökrös István szerepét abban, hogy a polgári bál tradíciói mintegy másfél évtizede meghonosodtak a városban.

A polgármester ezután ismertette dr. Latorcai János, az országgyűlés alelnökének levelét, aki csak halaszthatatlan kínai útja miatt nem tudott jelen lenni a szombati rendezvényen.

- Globalizálódó világunkban csak az a közösség képes megmaradni, amelynek tagjai összefognak, segítik egymást. Értékeiket, hitüket közösen és büszkén vallják, valamint őrzik és gondoskodnak azok továbbadásáról – fogalmazott dr. Latorcai János a bál jelentőségéről.

- A kis közösségek azok, amelyek nélkül nemhogy egy család vagy egy város, hanem egy nemzet sem lehet sikeres.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a rendezvény egyik legnagyobb erénye, hogy összegyűlnek az azonos gondolkodású és világnézetű emberek.

- Az elmúlt tizennégy évben dr. Ökrös István ötletének köszönhetően a rendezvény kinőtte magát, és a megye egyik legnagyobb ilyen eseményévé vált – ecsetelte. Külön kitért Alt Norbert és Kónya István, Gyula város alpolgármestereinek munkájára.

Szijjártó Péter köszöntőjében kiemelte, alig több mint ötven nap múlva egy sorsfordító, Magyarország jövője szempontjából sorsdöntő választás következik hazánkban. Arra kérte a jelenlévőket, hogy a következő hetekben is tegyenek meg mindent azért, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen a következő négy évben is, amely nem engedi, hogy hazánkat a bevándorlók országává tegyék.

- Kérem segítsenek, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, amelynek az ország és az emberek biztonsága mindennél fontosabb – tette hozzá.

A bál két háziasszonyai Mittag Mónika és Kiss Tamásné önkormányzati képviselők voltak. Az est pedig jótékonysági célokat is szolgált, hiszen a bevételeiből a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában